Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Bilecik'teki bayram şekeri ve baklava satıcıları, 9 günlük bayram tatilinin kendilerine yaramadığını belirterek, yoğunluk bekledikleri piyasada hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti. Satıcılar, sokakların bomboş olduğunu ve müşterilerinin büyük çoğunluğunun tatil için şehirden ayrıldığını söyledi.

Ramazan Bayramı'na özel olarak üretilen lezzetli şeker, çikolata ve bayramlık çerezler ise tezgahlarda satışa sunuldu. Fakat satıcıların beklediğinin aksine, satışlarda yoğunluk yaşanmadı. Bayram şekerleri, renkli ambalajları ve çeşitli lezzetleriyle alıcılarını beklerken, şeker fiyatları 70 liradan 120 liraya kadar yükseldi. Satışlarda gözlenen düşüklük nedeniyle satıcılar, Ramazan Bayramı öncesi işlerin daha iyi olduğunu belirtti.

Bayram şekeri ve çikolata fiyatları hakkında bilgi veren satıcılardan İlhan Öztürk, "Fiyatlarımız ürünlerin çeşidine göre belirleniyor. Şekerlerimiz 70 liradan 120 liraya kadar satılırken, çikolatalar 100 liradan başlayarak 550 liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar, geçen yıla oranla yüzde 20-25 oranında arttı" dedi. Ancak düşük satış rakamlarına bağlı olarak, satıcıların ürün stoklarının bir kısmı ellerinde kalmaya başladı.