Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Tepebaşı Belediyesi, çevrenin korunmasına önem vererek, ilçe genelinde bulunan birimlerinde Güneş Enerji Sistemi kuruyor. Bu sayede hem temiz enerji üretiyor hem de çevreye önemli katkılar sağlıyor. Belediye, ana hizmet binası ve diğer birimlerinde kurmuş olduğu güneş enerji santralleri ile yüz binlerce kWh enerji elde etti. Bunun yanı sıra emisyon azalımı sağlayarak çevreye büyük katkılar sağladı. 4 hizmet binasında kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile enerji tasarrufu sağladı ve karbon salınımını azaltarak çevreyi korudu. Bugüne kadar 2 bin 727,72 MWh elektrik üreterek bin 925 ton karbon salınımını önledi.

Temiz enerji üretimi ile çevre korunuyor
Ana hizmet binasındaki 95 kWe gücündeki güneş enerji sisteminden bin 289,36 MWh elektrik üretilirken 870 ton karbon salınımı engellendi. Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi'ndeki 20 kWe gücündeki sistem ise bugüne kadar 162,66 MWh elektrik üreterek 126 ton karbon salınımını engelledi. Tepebaşı Belediyesi'nin REMOURBAN Projesi kapsamında Yaşam Köyü'ne kurulan 150 kWe gücündeki güneş enerji sistemi ise bugüne kadar bin 73,82 MWh elektrik üretirken 827 ton karbon salınımını önledi. Ayrıca son zamanlarda Sakintepe Soğuk Hava Deposu'nun çatısına kurulan 96 kWe gücündeki sistemden 201,88 MWh elektrik üreterek 102,62 ton karbon salınımını engelledi.

Tepebaşı Belediyesi, temiz enerji çalışmaları ile BEBKA'dan aldığı hibelerle örnek bir proje gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, temiz enerjiye yatırım yapmaya ve çevreyi korumaya devam edeceklerini belirtiyor.