Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir'de taksiciler, Kurban Bayramı öncesinde ve bayramda bekledikleri müşteri yoğunluğunu yaşayamadıklarını söyledi. Yoğun trafik nedeniyle taksilerin tercih edilmediğini belirten taksiciler, bazı vatandaşların uzun araç kuyrukları nedeniyle gidecekleri yerlere geç kaldıklarını ve zaman zaman esnafla tartıştıklarını dile getirdi. Taksiciler, trafik sorununun çözümü için sinyalizasyon sistemi ve alt/üst geçitlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı tatili süresince şehirler arası seyahat eden binlerce vatandaşın, otogar ve tren garı gibi yerlerde yoğunluk oluşturduğu belirtildi. Tren garının yanı sıra taksiler de uzun yolculuk sonrasında sıkça tercih edilen ulaşım araçları arasında yer alıyor. Ancak bu yıl trafik yoğunluğu nedeniyle taksilerin eskisi kadar tercih edilmediği ifade edildi. Özellikle Eskişehir'deki yoğun trafik sebebiyle bazı vatandaşların gidecekleri yerlere zamanında ulaşamadığı ve esnafla tartıştığı aktarıldı. Konuyla ilgili olarak taksici esnafı, kentteki sinyalizasyon sisteminde ve ana arterlere alt/üst geçit yapılmasında sorun olduğunu dile getirdi.

Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde taksicilik yapan Mislim Salih, tramvayın önceliklerinin trafiği olumsuz etkilediğini belirtti. Salih, eski bayramlarda duraklarda bekleyen müşterilerin olmasına rağmen bu bayramda durakların boş olduğunu ifade etti. Eskişehir'de tramvay sistemine geçildikten sonra trafikte bazı önceliklerin tramvaya verilmesi nedeniyle trafik sıkışıklığının yaşandığı ve tüm araçların yoğun bir şekilde trafiğe takıldığı söylendi. Salih, bu sorunu çözmek için tramvayın geçtiği ana arterlere alt veya üst geçitler yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

Trafik sıkışıklığı sebebiyle zaman zaman sorun yaşadıklarını aktaran Mislim Salih, özellikle ana arterlerin çıkmaza girmesinin trafiği kaosa sürüklediğini ifade etti. İstanbul'dan gelen bir müşterinin kendisiyle seyahat etmek yerine kendi arabasıyla gitmek istediğini belirten Salih, Eskişehir'in fazla trafik ışığı olan bir şehir olduğunu dile getirdi. Salih, hastane veya sınavlara yetişmek isteyen bir vatandaşın hızlı bir şekilde ulaşım sağlanması gerektiğini ve bu nedenle alt/üst geçitlerin yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla işlerin beklenildiği gibi olmadığını belirten TCDD Eskişehir Tren Garı'nda taksicilik yapan Mehmet Yeler, bayram tatilinin uzun olması nedeniyle birçok vatandaşın memleketlerine gittiğini ve Eskişehir'in boş kaldığını söyledi. Yeler, şu anda işlerin bekledikleri gibi olmadığını ve daha fazla müşteri beklediklerini ifade etti. Taksiciler, müşterilerini beklediklerini ve aktiflik olması halinde mutlu olacaklarını dile getirdi.