Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Kesim sonrası dinlendirilen kurban etlerinin işlenmesi konusunda uyarılarda bulunan kasap Mustafa Çalışkan, "Dinlendirilmiş etler, hem daha lezzetli hem de daha kaliteli olur" dedi.

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kasapların yoğun mesaisi başladı. İlk günün sabahından itibaren hizmete başlayan kasaplar, taleplere yetişmekte güçlük çekiyor. Kurban kesen vatandaşlar, etlerini parçalamak ve kıyma çektirmek için kasaplara akın ediyor. Müşteri taleplerine göre etleri işleyen kasaplar, dinlendirilmiş etlerin önemini vurguluyor. Dinlendirilmiş etlerin hem daha iyi kıyma yapıldığını hem de daha iyi işlendiğini belirten kasap Mustafa Çalışkan, "Kurban eti en az 24 saat dinlendirildikten sonra işlenirse daha iyi olur" açıklamasında bulundu.

Kurbanlık hayvan kesildikten hemen sonra etin işlenmemesi gerektiğini aktaran Eskişehirli kasap Mustafa Çalışkan, şunları söyledi: "Yoğunluğumuz bayramın ilk günüyle birlikte başladı. Kurbanını kesen müşterilerimiz etlerini getiriyorlar. Genellikle komple etleri bırakıyorlar. Etleri uygun yerlerine göre kıyma çekiyoruz, kuşbaşı ve pirzola kısımlarını hazırlıyoruz, kemiklerini parçalıyoruz. Tatili daha verimli geçirmek isteyen ve evde kurban etiyle uğraşmak istemeyen müşterilerimiz etlerini getiriyorlar. Aynı şekilde evde kendisi işlem yapacak olanlar da kıyma çektirmek için bize geliyorlar. Müşterilerimize etlerini dinlendirmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kurban eti en az 24 saat dinlendirildikten sonra işlenirse daha iyi olur. Dinlendirilmemiş etlerden çekilen kıyma, kıvamını tam olarak tutmaz ve cıvık olur. Dinlendirilmiş et ise hem daha lezzetli hem de daha kaliteli olur. Evde etleri muhafaza ederken, metal tepsiyle birlikte buzdolabına koymak gerekiyor. Etlerin poşetlerde bekletilmesi ise yeşerme ve kokma sorununa neden olabilir."