Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesindeki esnaf, bu yıl işlerinin geçen sezona göre daha yoğun olacağını düşünüyor. Odunpazarı'ndaki esnaf, pandemi sebebiyle yaşanan burukluğu bu yıl üzerlerinden atmaya hazırlanıyor. Pandeminin tam anlamıyla sona erdiğini düşünen işletme sahipleri, bayram sonrasında işlerin daha da aktifleşeceğini bekliyor. Esnafın bir kısmı personel sayısını arttırarak ve depolarını doldurarak hazırlıklarını tamamlarken, bazı esnaf ise Eskişehir'in güzelliklerini daha iyi tanıtmak için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Odunpazarı'nda met helvacılığı yapan Hüseyin Güntop, bu yıl işlerin 2 ya da 3 kat daha aktif olmasını beklediklerini söyledi. Pandemi süresince insanların dışarıya çıkmaktan çekindiğini belirten Güntop, artık normalleşme sürecine girildiğini ve insanların gezmek istediklerini ifade etti. Geçen yıl pandeminin etkisiyle piyasanın durgun olduğunu ancak bu yıl daha fazla aktiflik beklediklerini dile getiren Güntop, hazırlıklarını personel ve stok açısından tamamladıklarını söyledi.

Lületaşı ustası Zehra Aktaş ise, işlerinin açılmaya başladığını ve daha fazla tanıtım çalışması yapılması gerektiğini belirtti. Geçen yıl işlerin biraz durgun olduğunu söyleyen Aktaş, bu yıl ise daha aktif olacağını düşündüğünü ifade etti. Özellikle lületaşının tanıtımının eksik olduğunu düşünen Aktaş, bu konuda hamleler yapılmasını ve turistlere daha detaylı bilgi verilmesini önerdi. Aktaş ayrıca, lületaşının gereken değeri görmediğini ve ustaların daha fazla görünür olması gerektiğini sözlerine ekledi.