Lokum gibi kavurma nasıl yapılır?

Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak edenler için, lezzetli ve yumuşacık bir kavurma tarifi ve püf noktaları hazırladık. Kavurma, etin kendi suyuyla pişirilmesi yöntemiyle yapılan geleneksel bir yemektir. Kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, etin kalitesi ve tazeliğidir. Etin yağlı olması, kavurmanın daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca etin pişme süresi de çok önemlidir. Etin fazla pişmesi, kurumasına ve sertleşmesine neden olur. Bu yüzden etin pişme süresini iyi ayarlamak gerekir.

Lokum gibi kavurma yapmak için malzemeler:

- 1 kg kuşbaşı kuzu eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı sıcak su

Lokum gibi kavurma yapılışı:

- Etleri yıkayın ve süzün. Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın ve eritin. Etleri tencereye ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ekleyin ve karıştırın. Sıcak suyu tencereye ilave edin ve kapağını kapatın. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Lokum gibi kavurma servise hazır. Sıcak olarak pilav, salata veya ekmek eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.