Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Down sendromlu Mücahit Kırdaş, küçük yaşlardan itibaren siyasete ilgi duydu ve siyasetçi olmayı hayal etti. Eskişehir'de yaşayan Kırdaş, muhtarlık ile siyasete adım atmaya karar verdi. Gelecek yıl düzenlenecek olan yerel seçimlerde Emek Mahallesi'nin muhtarlığına aday oldu. Şimdiden destekçi toplamaya başlayan Kırdaş, mahalle sakinlerine vakit ayırarak sorunlarını dinliyor ve ajandasına notlar alıyor. Muhtar seçilirse gençlerin önünü açmak için elinden geleni yapacağını belirten Kırdaş, mahalleli tarafından "muhtarım" diye sesleniliyor.

Kırdaş, önceliğinin temiz bir sokak ve temiz bir çevre olduğunu ifade ediyor. Gençlerin önünü açmak için aday olduğunu söyleyen Kırdaş, mahalleyi yeşillendirmek, her eve beş fidan dağıtmak, spor alanları açmak gibi projeleri olduğunu da belirtiyor. Kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek de önceliklerinden biri. Her zaman halkın sorunlarını dinleyeceğini vurgulayan Kırdaş, gençlerin kazanması için mücadele edeceğini söylüyor.

Kırdaş'ın babası, Mücahit ile uzun yıllardır arkadaş olduğunu belirterek oğlunun her kararında yanında olduğunu dile getiriyor. Down sendromlu olmasının muhtar olmasına engel olmadığını söyleyen babası, çevrelerindeki insanların Mücahit'e ilgi gösterdiğini ve desteklediğini ifade ediyor.

Mücahit'in özgüvenli olması ve sosyal hayattan geri kalmamasının babasını çok mutlu ettiğini söyleyen Metin Kırdaş, oğlunun kararlarına her zaman destek verdiğini belirtiyor. Mücahit'in muhtar adayı olmasını, gençlere özgüven vermek ve engelleri kaldırmak amacıyla aldıklarını ifade eden baba, oğlunun Emek Mahallesi muhtar adayı olduğunu ve okumayı teşvik etmek, ağaçlandırmayı teşvik etmek gibi çalışmalar yapacağını söylüyor.