Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Hisarcık Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, karasinek, sivrisinek ve haşereleri kontrol altına almak amacıyla ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Ayrıca çöp konteynerlerinin kötü koku ve bakteri oluşumuna karşı dezenfekte edilmesi için çalışmalar da devam ediyor.


Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, halk sağlığını tehdit eden faktörlerle mücadele edildiğini belirterek, "İlçe merkezinde bulunan tüm cadde ve sokaklarda, ayrıca çöp konteynerlerinde karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapmaktayız. Bu uygulama hem insan sağlığı hem de çevre açısından önemlidir. Salgın hastalıkların önüne geçip, ilçemizi daha temiz bir çevreye kavuşturmak amacıyla özellikle gece saatlerinde Araç Üstü Cihaz ile mahallelerde, Küçük ve Kocaçay kenarlarında ve larva üretimi olabilecek alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca çöp konteynerlerini ekiplerimiz köpükle yıkadıktan sonra dezenfekte ediyor" şeklinde konuştu.