Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Tepebaşı Belediyesi, Sakintepe Soğuk Hava Deposu'nun BEBKA'dan aldığı hibe ile kurulan güneş enerji sistemi sayesinde güneşten elektrik enerjisi üretiyor. GES sistemi, merkezin elektrik ihtiyacının fazlasını karşılayarak tasarruf sağlıyor.


Tepebaşı Belediyesi, BEBKA'dan hibe almaya devam etmek için hazırladığı projelerle temiz enerji çalışmalarına devam ediyor. Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu projesinden hibe almaya hak kazanan Belediye, Sakintepe Soğuk Hava Deposu'nun çatısına güneş enerji santrali kurarak temiz enerji üretmeye başladı.


Proje kapsamında öncelikle Tepebaşı bölgesindeki çiftçilere Soğuk Hava Deposunda Tarımsal Ürünlerin Muhafazası Eğitimi verildi. Eğitimlerde, bahçe ürünlerinin muhafazası, pazara sunulması, hasat sonrası oluşan değişimler gibi konular ele alındı. Proje ayrıca, soğuk hava deposunun güneş enerjili sisteme dönüştürülerek güneş enerjisinin tarımda kullanımına örnek teşkil etmesi ve bölgede sürdürülebilir bir kırsal kalkınma modelinin oluşturulması hedefleniyor.


Eğitimler ve çalışmaların ardından Sakintepe Soğuk Hava Deposu, BEBKA'dan aldığı hibe ile güneş enerji santrali kurdu. Çatıya yerleştirilen 270 panel sayesinde 95 ton karbondioksit salınımı önlendi. Ayrıca 1 yıl içinde 200,02 Megavat elektrik üretilerek tesisin elektrik tüketimiyle mahsuplaşma sağlandı. GES sistemi sayesinde üreticilerin emeği muhafaza edilen merkezde tasarruf da sağlandı.