Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Bu sene mezun olup memleketlerine geri dönmeye hazırlanan öğrenciler, eşyalarını satmak için spotçulara başvurduklarında bir sorunla karşılaştılar. Spotçuların depoları dolu olduğu için alım yapamayacaklarını bildiren esnaf, öğrencilerin sosyal medya ve internet üzerinden satış yapmayı tercih ettiğini belirtti. Aynı zamanda öğrencilerin son zamanlarda birbirleriyle daha çok alışveriş yapmayı tercih ettiği de söylendi. Yeni dönemde gelecek öğrencilere, alışveriş yaparken yazılı garanti belgesi almaları tavsiye edildi.

Eskişehir'de spotçuluk yapan Halis Özüdoğru, mezun olacak öğrencilerin eşyalarını satmaya başladıklarını ancak spotçuların depolarının dolu olduğu için alım yapamadıklarını söyledi. Bu duruma çözüm olarak öğrencilerin sosyal medya ve internet aracılığıyla kendi aralarında ticaret yapmaya başladığını ifade etti. Özüdoğru ayrıca, yeni gelen öğrencilerin henüz eşya satma hareketliliği olmadığını ancak 2-3 ay sonra yoğunluk yaşanacağını söyledi. Pandemi ve seçim dönemi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Özüdoğru, öğrencilerin eşyalarını satabilecekleri alıcıların fazla olmadığını belirtti. Spotçuların depolarının dolu olduğunu ve ellerinde fazla eşya bulunduğunu söyleyen esnaf, öğrencilerin ise kendi aralarında kurdukları internet siteleri ve sosyal medya üzerinden satışlarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Öğrencilerin çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, koltuk, yatak takımı gibi birçok eşyayı sattığını söyleyen Özüdoğru, yeni gelecek öğrencilere yazılı ve mühürlü bir şekilde garanti alıp alışveriş yapmalarını tavsiye etti. Böylelikle istedikleri yerden alışveriş yapabileceklerini belirtti.