Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bozüyük ilçesinde bulunan 'Metristepe Şehitler Heykeli' ve mezarlar, ilgisizlik nedeniyle bakımsız kalmış durumdadır. Ziyaretçiler ise bu durumdan üzüntü duyduklarını ifade etmektedir.

Bozüyük ilçesi tarihimizle özdeşleşmiş ve her köşesi tarih kokan bir yerdir. Burada İnönü Savaşları'nın önemi ve anlamı göz ardı edilmemesi için Metristepe, İnönü ve İntikamtepe Şehitlikleri inşa edilmiştir. Eskişehir'den bölgeyi ziyaret eden Ömer Lütfi Şanlı, yaptığı gözlemlerde Metristepe Şehitliği hakkında ''Büyük bir Metristepe Heykeli ve Birinci ve İkinci İnönü Savaşları'nı anlatan demir levhalarda bilgilendirme yazıları bulunmaktadır. Ancak Metristepe Heykeli üzerindeki yazılar ve demir levhalardaki bilgilendirme yazıları silinmiş durumda ve her yer otla kaplıdır. Kısacası Metristepe Heykeli ve Şehitliği bakımsız ve sahipsiz durumda. Bozüyük'te İnönü Savaşları'nın yaşandığı ve kahramanlık destanlarının yazıldığı önemli bir noktadayız ve benzer şekilde Çanakkale ve Afyon-Kocatepe'deki gibi bir Metristepe Milli ve Tarihi Parkı oluşturulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Şehitliklerimizin bakımsız ve sahipsiz bırakılmaması için gerekli çalışmaların acilen yapılması gerekiyor'' şeklinde konuştu.