Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, temsili Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasıyla başladı. Sivrihisar Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen festival, Nasreddin Hoca'nın memleketi olan Sivrihisar ilçesinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl festival, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle anma programı olarak düzenlendi. Festival, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve temsili Nasreddin Hoca Ömer Özgeneci'nin göle maya çalmasıyla başladı.

Sivrihisar İlçe Müftüsü Mustafa Budak, maya çalma işleminden sonra dua etti. Duanın ardından 9-10 yaş grubundaki 5'i kız ve 5'i erkek çocuklar arasında yoğurt içinde altın bulma yarışması düzenlendi. Kıyasıya geçen yarışmada kızlarda 9 yaşındaki Hiranur Doğray, erkeklerde ise 11 yaşındaki Yusuf Kılıç birinci oldu. Madalyalarını takan yarışmacılar, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve temsili Nasreddin Hoca Ömer Özgeneci ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, festivalle ilgili konuştu. Yüzügüllü, bu yıl festivalin geçmiş yıllardan farklı bir programla düzenlendiğini ve deprem bölgesindeki vatandaşların barınma ve temel ihtiyaçları için festival bütçesinin harcandığını belirtti. Yüzügüllü, maya çalma ve seminerlerle Nasreddin Hoca'nın doğumunu anacaklarını ve bu mayayı dünyaya barış ve huzur getirmek için çaldıklarını ifade etti.

Temsili Nasreddin Hoca Ömer Özgeneci ise 815 yaşında olduğunu ve Sivrihisar'da doğduğunu söyledi. Bu yıl festivalin sade bir şekilde kutlandığını ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremden dolayı törenlerin kısıtlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Özgeneci, pandemi döneminde yaşanan zorlukların ardından umut dolu bir şekilde dualar ettiklerini söyledi.