Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da 7 yaşındaki çocuklarının sünnet düğünü için farklı bir organizasyon düzenleyen bir aile, patpat diye tabir edilen tarım araçlarını kullanarak düğün konvoyu kurdu. Yöresel kıyafetlerini giyen köylülerin de katılımıyla ortaya renkli görüntüler çıktı.

Dinar ilçesine bağlı Kınık köyünde gerçekleşen düğün konvoyu ilgi çekti. Ali ve Ayşegül Güleçgin çifti, 7 yaşındaki oğulları Arafat Güleçgin'in sünnet töreni için yaklaşık 100 tarım aracından oluşan bir patpat konvoyu düzenledi. Konvoyda köy sakinleri yöresel kıyafetlerini giyerek renkli bir gösteri sergiledi. Bu tarım araçları genellikle tarlalarda kullanılmak veya yük taşımak için kullanılıyordu. Ancak düğün için bir araya gelen köylüler, konvoy sayesinde kendi köyleri ve çevre köyleri gezebildi.

Düğün konvoyuyla ilgili olarak İhlas Haber Ajansı'na konuşan Ali Güleçgin, patpatları beyaz renklerle süslediğini ve büyük bir hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Güleçgin, "Eşimle birlikte hayalimizi gerçekleştirdik" dedi.

Konvoyun ucu bucağı görünmezken, dron ile çekilen görüntülerde köy meydanında oynanan oyunlar ve eğlence ile düğün tavan yaptı.