Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eğirdir ilçesinde yaşanan bir olayda, Selver Bulut adlı kadının kocası Mustafa Bulut tarafından öldürüldüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanması devam etmektedir. Mahkemede ifade veren katil zanlısı, "Eşim boşanmayı kabul etmedi" şeklinde savunma yapmıştır.

Mustafa Bulut hakkında "kadına, eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmektedir. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık ve avukatları katılmıştır. Mahkemede söz alan Bulut, 1993 yılında eşiyle aşk evliliği yaptıklarını, uzun yıllar boyunca mutlu bir şekilde yaşadıklarını ifade etmiştir. Ancak çocuklarının üniversiteye başlamasıyla birlikte maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtmiştir. 2018 yılında Eğirdir'e tayinlerinin çıktığını aktaran sanık, boşanma kararı aldığını ancak eşinin bunu kabul etmemesi üzerine sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini dile getirmiştir.

Sanık, çocuklarının madde bağımlısı olduğunu öğrendiğini ve eşinin de o dönemlerde çok içki içtiğini belirtmiştir. Mustafa Bulut, boşanma kararı almasına rağmen eşinin sürekli olarak onu ikna etmeye çalıştığını ve boşanmayı kabul etmediğini söylemiştir. Olay gününde oğlunun kendisiyle konuşmak istediğini ifade eden sanık, oğlunun annesiyle ilgili şok edici bilgilere sahip olduğunu söylemiştir. Bulut, oğluna inanmadığını ve onunla tartıştığını belirtmiştir. Ancak daha sonra oğlunun bilgisayardan mesajları göstermesi üzerine şüpheleri artmıştır. Sanık, eşine bu durumu sormasıyla aralarında tartışmaların yaşandığını açıklamıştır.

Sanığın ifadelerine göre olayın ardından Selver Bulut'u köye bırakan sanık ve oğlu, eşin sürekli olarak ağladığını ve boşanmak istemediğini dile getirmiştir. Sanık, bir süre sonra eşinin kendisini arayarak içki istediğini belirtmiştir. İçki içtikten sonra eşinin ona "Ne yapmak istiyorsun? Benimle aynı evde yaşamıyorsun" dediğini aktaran Bulut, intihar etmek istediğini ve mezar taşı yaptırdığını söylediğini belirtmiştir. Ancak eşi kendisine inanmadığı için mezar taşının fotoğrafını istemiştir. Sonrasında eşyaları toplamak için Eğirdir'e gittiklerini ifade eden Bulut, olay günü eşini silahla vurduğunu söylemiştir.

Mahkeme duruşmada sanığın Acil Çağrı Merkezi ile yaptığı konuşmayı dinlemiş ve sanığın "Bu telefon kapandıktan sonra karım ve ben intihar ediyoruz. Karımı ve kendimi öldüreceğim. Bizim ölümümüzden kimse sorumlu değildir" dediği duyulmuştur.

Duruşmada tanık olarak dinlenen C.B. isimli kişi ise annesinin hareketlerinden şüphelendiğini ve bilgisayarına program yükleyerek annesinin başka erkeklerle yazıştığını keşfettiğini ifade etmiştir. Durumu babasına söyledikten sonra beraber kayıtları incelediklerini belirten C.B., annesini tedavi ettirmeyi düşündüklerini söylemiştir.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelemiştir.

11 Aralık 2022 tarihinde Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yaşanan olayda, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde görevli hemşire Selver Bulut, eşi Mustafa Bulut tarafından silahla vurularak öldürülmüştür. Bulut, olay yerinde hayatını kaybetmiştir.