Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, LGS sınavında tercih yapacak öğrencilere meslek liselerini seçmeleri çağrısında bulundu. Öztürk, meslek liselerinin tüm sektörlerde aranan eleman yetiştirdiğine dikkat çekerek, öğrencilere meslek liselerini tercih etmelerini tavsiye etti. Meslek liselerinin öğrenciler için bir fırsat olduğunu belirten Öztürk, bu liselerden mezun olan öğrencilerin iş hayatında bir adım önde başladıklarını söyledi.

Öztürk, meslek liselerinin sunduğu avantajları da anlattı. Meslek lisesi mezunlarının eğitim gördükleri alanda hem diploma hem de işyeri açma belgesi aldıklarını ve Avrupa'da geçerliliği olan "Europass" belgesiyle donatıldıklarını belirtti. Ayrıca, haftada 31 saat üniversite sınavına hazırlık dersleriyle öğrencilerin bu alanda da desteklendiğini aktardı. Öztürk, bu programa katılım için 9-10-11 sınıf ortalamasının 70 ve üzeri olmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Öztürk ayrıca, meslek lisesi mezunlarının üniversite sınavını kazanmaları durumunda ön lisans ya da lisans programlarına hak kaybı olmadan yerleşebildiklerini ifade etti. Mezun olan öğrencilerin okudukları alan ve dala göre üniversitelerin lisans bölümlerinde özel kontenjan hakkı bulunduğunu belirtti. Ayrıca, mezun olan öğrencilerin askerlik süresini erteleyebildiklerini ve staj sürecinde asgari ücretin 1/3'ü kadar ücret alabildiklerini dile getirdi. Öztürk, meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin eğitim aldıkları alanda "Teknisyen" unvanı elde ettiklerini de sözlerine ekledi.