Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesindeki çöp ve moloz atıkları, vatandaşların tepkisine neden oldu. Alanönü mahallesi Dedelek sokakta yol kenarında birikmiş olan atık yığını, duyarsız kişiler tarafından etrafa atılarak çevreyi kirletti. Bu durum, turistlerin sık ziyaret ettiği bölgede kötü bir intiba yaratırken, bölge halkı çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti. Mahalle sakinleri, bu duruma dikkat çekmek için sokakta çöp konteynırının olmamasının da etkili olduğunu söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Eren Kaplan adlı mahalle sakini, bu durumun bölgeyi ziyaret eden turistler açısından kötü bir etki yarattığını ifade etti. Çevre kirliliği konusundaki rahatsızlığını dile getiren Kaplan, "Mahallemize dökülen çöp ve moloz atıklarından dolayı rahatsızlık duyuyoruz. Her gün yüzlerce turist ve vatandaş buraya geliyor. Bu sokaktaki manzarayı gördüklerinde rahatsız oluyorlar. Çevre kirliliği sadece sağlığımızı etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda turistler açısından da hoş olmuyor. Hatta bir turist geçmişte 'Bu güzel tarihi bölgedeki çöpler ne?' diye sormuştu. Yetkililerden bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz" dedi.