Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Kütahya'nın Gediz ilçesinde her yıl düzenlenen Geleneksel Gediz Tarhana Festivali, bu yıl 23 Temmuz-30 Temmuz tarihleri arasında Adnan Menderes Kültür Parkı'nda gerçekleştirilecek. Festival, Gediz Belediyesi tarafından ilçenin kültür ve turizmini geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir.

Festival, Gediz'in kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir etkinlik olarak değerlendirilmektedir. Aynı zamanda, ilçenin turistik merkezlerini tanıtmak da festivalin amaçları arasında yer almaktadır.

Tarhana Festivali, dolu dolu bir etkinlik programına sahip olacak. Festivalin açılışı 23 Temmuz Pazar günü Adnan Menderes Kültür Parkı'nda yapılacak ve sanatçı Burcu Güneş, Gediz Halkıyla buluşacak.

Festivalin en merakla beklenen etkinliklerinden biri olan Tarhana Pişirme Yarışması, kadınların ve erkeklerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu yıl da geleneksel olarak düzenlenecek olan toplu sünnet etkinlikleri, festival haftası boyunca yapılacak. Sünnet olan çocuklar, karagöz, animasyon ve hediyelerle mutlu bir gün geçirecekler.

Tarhana Festivali'nde her gün farklı sanatçılar sahne alacak. 25 Temmuz'da Senforock, 26 Temmuz'da Engincan, 27 Temmuz'da İsmail Özkan, 28 Temmuz'da Doğukan Manço ve 29 Temmuz Cumartesi günü ise Murat Kekilli sahne alacaklar.

Festival süresince vatandaşlar alışveriş yapma imkanı bulacak ve yaz tatili günlerini keyifle geçirebilecekler.