Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Tepebaşı Belediyesi, 'Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi' adı altında bir etkinlik düzenledi. Son gününde ise Sıfır Atık Odaklı Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi. Bu atölyede, mutfakta sıfır atık odaklı yapılabilecek işlemler uygulamalı olarak gösterildi.

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu ve Gastronometro/Metro Market işbirliği ile Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 'Sürdürülebilir Mutfak Atölyesi' sona erdi. Bu atölyede, Tepebaşı Belediyesi'nin Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesi'ne dahil olan oteller ve restoranlar yer aldı. Atölye, işletmelerin sürdürülebilirlik alanında uygulamalarını geliştirmek ve öğrenme sürecini tecrübe etmek amacıyla düzenlendi. Atölyenin son gününde İstanbul Gastronometro Şeflerinden Murat İlke Özipek tarafından katılımcılara mutfakta sıfır atık için neler yapılması gerektiği konusunda bir sunum gerçekleştirildi. Özipek, işletmelerin ürün alımı, depolama ve yemek israfı gibi konularda dikkat etmeleri gereken noktalara değindi.

Sunumun ardından, EMYO'daki mutfakta Özipek ve yardımcısı Şef Hami Güntepe tarafından katılımcılara mutfakta sıfır atık konusunda uygulamalı bir atölye gerçekleştirildi. Şefler, yemek yaparken kullanılan malzemelerden yapılabilecek yan ürünler hakkında bilgi verdi. Katılımcılar, uygulamalı atölyede yapılan ürünleri tatma imkanı buldular.

Atölyeye, Tepebaşı Belediyesi'nin Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesi'ne dahil olan oteller ve restoranların yanı sıra öğrenciler de katıldı.