Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Kütahyalı emlakçı Mehmet Demir, gayrimenkul satışlarının artık noterlerden yapılması nedeniyle şehre dördüncü bir noterin acilen açılması gerektiğini belirtti.



Demir, yeni dönemin şehir için hayırlı olmasını diledi ve şunları söyledi: "Tapu işlemlerinde noterler aracılığıyla yeni bir dönem başladı. Tapu Sicil Müdürlüklerinde yapılan tüm işlemler bundan sonra noterler tarafından da yapılacak. 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesi beklenen bu yeni düzenleme, entegrasyon ve alt yapı çalışmalarından dolayı 4 Temmuz itibariyle başlamış oldu. Vatandaşlarımız bundan sonra alım, satım, intikal, rızai taksim, trampa ve bağış gibi en çok yapılan işlemleri noterler aracılığıyla yapabilecekler. Şu anda noterlerde sadece tapu devir işlemleri gerçekleşmektedir. Zamanla entegrasyon çalışmaları tamamlandığında, tüm işlemler noterlerde yapılabilecek. Bu işlemler, Türkiye Noterler Birliği'nin e-hizmet sayfası üzerinden başvuruların alındığı Web Tapu uygulamasıyla gerçekleştirilecek. Noterlere ödenecek harç oranları tapu sicil müdürlüklerindeki gibi yüzde 4 olacak ve notere hizmet bedeli için ise 1.038 TL'den az, 4 bin TL'den fazla olmamak kaydıyla ödeme yapılacak. Tapu Sicil Müdürlükleri ise işlemlere devam edecek."



Kütahya'da noterlerdeki iş yoğunluğunun artmasının vatandaşlara kolaylık sağlayacağını ifade eden Demir, "Hafta sonları da tapu işlemleri yapılacak, devir işlemleri yapacaklar günlerce beklemek zorunda kalmayacak, yığılmalar önlenecek. Mesela sulh hukuk mahkemelerinden alınan veraset ilamı, noterlerden 10 dakikada alınabilmektedir. Tapu işlemlerinde de vatandaşlarımız hızlı ve seri bir şekilde tüm işlemlerini noterler aracılığıyla yapabilecektir. Bu nedenle Tapu Sicil Müdürlüklerindeki iş yoğunluğu noterlere kayacak. Kütahya'da şu anda 3 adet noter var ve sadece üçüncü noter tapu işlemleri için müracaat alabiliyor. Dördüncü bir noterin acilen açılması gerekmektedir. Noterler, özellikle vekalet ve araç devir işlemleri gibi sürekli bir yoğunluğa sahiptir. Kütahya'da noterlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum ve tüm işlemlerin daha hızlı ve seri bir şekilde yapılabilmesi ve Kütahya halkına daha iyi hizmet sunulabilmesi için dördüncü bir noterin acilen açılması gerektiğini düşünüyorum."