Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Kütahya'da Dumlupınar Üniversitesi, dünyaca ünlü çini ustası Hamza Üstünkaya'nın çalışmalarını ve gençlere çini sanatını aktarmasını sağlamak amacıyla Hamza Üstünkaya Çini Tasarım ve Uygulama Atölyesi'ni kurdu. Atölye, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi'nde hizmet vermeye başladı. Açılışa çini ustası Hamza Üstünkaya'nın yanı sıra Kütahya Vali Vekili Mustafa Demir, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık, Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, dekanlar, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Atölyenin açılış öncesinde konuşan Hamza Üstünkaya, "Günde 1-2 tane çini deseni yapmaya çalışıyorum. Toplamda 7 bin tane eser yaptım. Bu eserlerin dünyaya faydası olacaktır. Buradaki öğrenci arkadaşlarımızın bu eserleri görmesini, istiyorlarsa da çini sanatını kendilerine öğretmek istiyorum. Biz sanatçılara bu tür yerleri tahsis etmelerini istiyorum" dedi.

UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi olan Hamza Üstünkaya'nın çalışmalarını yapması ve gençlere çini sanatını aktarması için kurulan atölyenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, üniversitenin sadece bilim, teknoloji, sanat ve spor merkezi olmak istediklerini belirtti. Uysal, sanatın önemine vurgu yaparak, üniversitenin sanatla uğraşan insanlara destek vermek istediklerini dile getirdi. Hamza Üstünkaya'ya üniversitenin en güzel yerini tahsis ettiklerini ve bu sayede üniversitenin uluslararası alanda daha iyi yerlere taşınacağını söyledi.