liste fiyatının altında göstermek için fiyatlardan 3 sıfır atarak ilan vermeye başladılar.

Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

İkinci el araç satışı yapan sitelerde ilginç bir yöntem ortaya çıktı. Bazı satıcılar, ilan fiyatlarını sıfır araç liste fiyatının altında göstermek için fiyatlardan 3 sıfır atarak ilan vermeye başladılar. Bu şekilde, hem genelgeye uyduklarını hem de alıcıların ilgisini çektiklerini düşünüyorlar.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç piyasasını düzenlemek için yeni bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, ikinci el araç satışlarında fiyat belirleme kriteri olarak sıfır araç liste fiyatı esas alınacak. Böylece, ikinci el araçlarda spekülatif fiyat artışlarına engel olunması ve tüketicilerin haklarının korunması hedefleniyor. Genelge, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve uymayanlara idari para cezası verilecek.

Bu durumda, ikinci el araç almak isteyenlerin dikkatli olması gerekiyor. Fiyatlardan 3 sıfır atılan ilanlara kanmamak ve gerçek değerini öğrenmek için araştırma yapmak önemli. Ayrıca, genelgenin yürürlüğe girmesiyle birlikte fiyatların nasıl değişeceğini takip etmek de faydalı olabilir.