Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Eskişehir'de sıcaklık arttıkça, pazar tezgahlarında karpuza olan ilgi de artmaktadır. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili sonrasında, semt pazarları yeniden kurulmuş ve yaz meyveleri tezgahlardaki yerlerini almıştır. Bayram sonrası meyve ihtiyaçlarını karşılamak için pazarı ziyaret eden vatandaşlar, karpuz, şeftali, kiraz, vişne ve üzüm gibi meyvelere talep gösteriyorlar. Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki pazarda, Perşembe günleri kurulan pazarda özellikle karpuz büyük bir ilgi görüyor. Karpuz, 7 ila 10 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaktadır.

"Sıcak havalarda karpuza talep artıyor"

Pazarda karpuz satan esnaf Osman Karatay, sıcak havalarda karpuza olan ilginin yüksek olduğunu belirtti. Karatay, "Karpuz fiyatları oldukça normal. Vatandaşlar sıcak havada serinlemek için karpuza talep gösteriyorlar. Kilosu 7, 8 veya 10 liradan satılıyor. Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar karpuz tercih ediyor. Karpuz, pazarda en çok satılan meyvelerden biri." diye konuştu.