Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar'ın Bahçecik mahallesinde düzenlenen Yerli ve Milli Buğday Çeşitleri Tanıtım Şenliği'ne katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen şenlikte, geliştirilen yerli buğday çeşitleri tanıtıldı. Ardından yapılan etkinlikte Başkan Yüzügüllü, çiftçilerle birlikte çiftetelli oynadı.

Şenliğin yapıldığı Bahçecik mahallesinde konuşan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, tohum kalitesinin mahsul verimi üzerinde önemli bir etkisi olduğuna dikkat çekti. Ülkemizin her alanda ilerlediğini belirten Başkan Yüzügüllü, tarımda yapılan önemli çalışmalar sayesinde verimlilik arttıkça çiftçilerin başarıya ulaştığını ve bunun da Türkiye'nin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş ise Türkiye'nin un tedarikinde dünya lideri konumunda olduğunu belirtti. Dünya bulgur ihracatının %60'ının Türkiye tarafından yapıldığını söyleyen Gümüş, İtalya'ya pizza hamuru ve Almanya'ya yarı pişmiş ekmek gibi ürünlerin ihraç edildiğini dile getirdi. Ayrıca, Birleşmiş Milletlerin tüm un ihtiyacını Türkiye'nin karşıladığını vurguladı.