Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Kütahya Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş, Çinili Cami'nin zemin kayması nedeniyle 5 yıldır ibadete kapalı olduğunu ve caminin yıkılıp orijinaline uygun bir şekilde yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Çinili Cami'nin kapatılmasının ardından dernek olarak caminin yeniden kullanıma açılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda sosyal medyada, basında paylaşımlar yaptıklarını ve protestolar düzenlediklerini ifade eden Güneş, Dumlupınar Üniversitesi ve Anıtlar Kurulu arasındaki anlaşmazlığın çözülememesi nedeniyle caminin durumunun uzun süredir belirsiz olduğunu söyledi. Ancak son aylarda Vali'nin konuya müdahil olmasıyla birlikte işin takibinin Kütahya Özel İdaresi'ne devredildiğini ve Gebze Üniversitesi'nin oluşturduğu bilim kurulu ile caminin yıkılarak aynı çinilerin kullanılarak en kısa zamanda ibadete açılması kararının alındığını ifade etti.

Güneş ayrıca, camiyle ilgili tartışmalara tepki göstererek, bu zamana kadar caminin durumuna kayıtsız kalan kişilere seslendi. Caminin müze veya külliye olarak değerlendirilmesi isteyenlere de Ahmet Yakupoğlu'nun evinin bahçesindeki müze örneğini hatırlatarak, niye o müzenin hala açılmadığını sordu. Güneş ayrıca caminin son durumunu ve çalışmaları takip etmeyen kişilere de eleştirilerde bulundu.

Çinili Cami'nin Kütahya'nın simgelerinden biri olduğunu söyleyen Güneş, caminin dış yüzeyinin tamamen seramiklerle kaplandığını ve minarenin Orta Asya üslubunda yapıldığını ekledi.