Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bozüyük Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, "Erken Osmanlı'nın Şamanik Dünyası" başlıklı bir konferans düzenledi. Konferans, Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Uzman Arkeolog Sergen Çirkin, konuşmacı olarak katıldı ve Türkistan'dan Anadolu'ya yapılan göç hakkında bilgi verdi. Çirkin, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin yaşam ve inanç dünyasının Asyalı atalarından pek farklı olmadığını belirtti. Ayrıca, yazılı kaynaklar, arkeolojik malzemeler, mezar taşları ve halk şiirleri gibi unsurların, Anadolu'ya yapılan göçün yanı sıra kültürel bir göçü de beraberinde getirdiğini söyledi.

Konuşmasının devamında Çirkin, doğum, düğün ve ölüm gibi üç temel olayın insan hayatını bir döngü şeklinde etkilediğini ifade etti. Bu döngünün içerisinde yapılan kutlamalar, gelenekler ve inançlar, belli bir dini zümre veya coğrafya üzerinde şekillendiğini belirtti. Özellikle Türkmen kültüründe, bu üçlü çerçevede eski geleneklerin Osmanlı'nın kuruluş şehri olan bölgede önemli bir şekilde varlığını sürdürdüğünü vurguladı.