Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Necdet Akel, Murat Dağı'nda açılması planlanan altın madenine karşı tepkisini ortaya koydu. Akel, "Murat Dağı sahipsiz değildir, sahip çıkacağız" dedi.

MHP İlçe Başkanı Necdet Akel, Murat Dağı'nda yapılması planlanan altın madeniyle ilgili son gelişmeleri öğrenmek ve madenin Gediz nehrine vereceği zararı anlatmak amacıyla Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil ve Çevre Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan ile bir araya geldi.

Konuşmasının ardından mücadelenin sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayan Akel, "Murat Dağı'nda açılacak olan maden için 100 hektarlık bir ormanın kesileceğini öğrendik. Bu, büyük bir ormanın yok olması demektir. Su kaynaklarıyla birlikte tarım arazileri de kirlenecektir. Buna izin vermeyeceğiz. Gelecek nesillere bu güzelliği miras olarak bırakmalıyız ve bunun için mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeliyiz" şeklinde konuştu.

Akel ayrıca, "Kütahya'nın her bir karış toprağı için özellikle Murat Dağımız adına verdiği mücadele ve desteklerden dolayı Milletvekilimiz Ahmet Erbaş'a teşekkür ederim" dedi.

Gediz Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Karadağ, Karaağaç Köyü Muhtarı İbrahim Özkan ve S.S. Karaağaç Köyü Orman Kalkınma Kooperatif Başkanı Durmuş Aksoy da ziyarette yer aldı.