Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Belediyesi'nde gerçekleşen rüşvet operasyonuna ilişkin 5'inci duruşma, Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bu operasyon, Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istemesi üzerine düzenlenmişti. Erdağı, 19 Ocak 2022'de Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından suçüstü yakalanmış ve tutuklanmıştı. Bu olayın üzerine İçişleri Bakanlığı, rüşvet iddiaları nedeniyle CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i geçici olarak görevden uzaklaştırarak, ardından partisinden ihraç etmişti.

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının tamamlanmasının ardından, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Semih Şahin ve Selçuk Erdağı'nın Bilecik'te yapılacak olan bir AVM inşaatının satış bedelinin belirlenmesi konusunda rüşvet aldıkları iddiasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde düzenlenen 5'inci duruşmada, Semih Şahin, Selçuk Erdağı ve avukatlar hazır bulundu. Ancak duruşma, Semih Şahin hakkında açılan başka bir soruşturma dosyasının beklenmesi gerektiği gerekçesiyle 13 Ekim 2023 tarihine ertelendi.