Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, 48 sağlık çalışanına 2023 Yılının ilk Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi verildiğini duyurdu.

Doğumhane servislerinde çalışan ve yeni doğan bebeklere müdahalede bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmaları amaçlanarak, 2023 yılının ilk NRP (Neonatal Resuscitation Programme) Eğitimi Yoncalı Uygulama Oteli'nde tamamlandı.

Üç günlük programda, kamu ve özel hastanelerde görevli 48 hekim, acil tıp teknisyeni, ebe ve hemşire sertifikalarını almaya hak kazandı.

Eğitime Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Tıbbi Teknolog Yeter Baydur, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. Gaffari Tunç, Manisa Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Derya Pekbayık, Manisa Şehzadeler 1 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli Dr. Hatice Demir ve Dr. Özlem Ergül, Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi'nde görevli Ebe Ayşe Avcı Toy ve Bursa Dörtçelik Hastanesi'nde görevli Hemşire Melek Öksüz eğitimci olarak katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, yeni doğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin önemine dikkat çekti ve bu eğitimlerin yeni doğan ölümlerinin önlenebilmesine yardımcı olacağını vurguladı. Dr. Erarslan, eğitimcileri tebrik ederek, sertifika alan tüm ekibi kutladı.

Konuşmaların ardından eğitimcilere teşekkür belgeleri ve katılımcılara sertifikaları İl Sağlık Müdürü tarafından takdim edildi.