Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir Valiliği'nce belirtildiği üzere, 'Onur Haftası' çerçevesinde basın açıklaması düzenlemek üzere bir araya gelmek isteyen bir grup, izin verilmemesine rağmen toplantı yapmayı sürdürdü. Nihayetinde polisin müdahalesi ile son bulan olayda 18 kişi, 10'u kadın olmak üzere gözaltına alındı.




Bu olay, Vişnelik Mahallesi, Çolpan Sokak'ta vuku buldu. Adı geçen grup, 'Onur Haftası' kapsamında bir basın toplantısı yapmayı hedefliyordu. Bu toplantının yapılacağı gün olan 14 Haziran'da, Eskişehir Valiliği tarafından erken alınan bir kararla toplu etkinliklere izin verilmediği kesin bir dille belirtildi. Eskişehir Valiliği'nce yapılan açıklamada, 'İlimiz genelinde LGBTİ dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu eylemleri desteklemek amacıyla ilimizde kamuya açık alanlarda yapılması planlanan her türlü etkinlik (toplantı, eylem, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival vb.), Eskişehir Valiliği'nin 14.06.2023 tarih ve 232 sayılı kararı ile 15.06.2023 tarihi saat 00.01'den, 14.07.2023 tarihi saat 24.00'e kadar 30 günlüğüne yasaklanmıştır' ifadeleri yer aldı.


Eskişehir Valiliği'nin kararına rağmen bir araya gelmeyi sürdüren ve basın açıklaması yapmayı hedefleyen LGBT topluluğu, polis ekiplerinin uyarılarına uymadı ve sonuçta gözaltına alındı.


Polis ekiplerinin müdahalesi neticesinde toplantıya katılanlardan 18 kişi, 10'u kadın olmak üzere gözaltına alındı.