Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

OESAŞ, 3 milyon kişiye güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlamak için çalışmalarına hız kazandırdı. Bu yılın ilk altı ayında 15.750 km elektrik dağıtım hattının bakımını yapan OESAŞ, bakım yaptığı elektrik dağıtım hattı uzunluğunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 113 artırdı. Dağıtım hattının yanı sıra trafo, saha dağıtım kutusu ve aydınlatma armatürlerine de bakım yaptıklarını söyleyen OESAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, plansız elektrik kesintilerini yüzde 15 azalttıklarını belirtti. Hedeflerinin bu oranı yıl sonuna kadar yüzde 25'e çıkarmak olduğunu söyledi.




Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta elektrik dağıtım hizmeti veren OESAŞ, şehir merkezlerinden zorlu arazilere kadar hizmet bölgelerindeki her alanda bakım çalışmalarına devam ediyor. OESAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, yılın ilk yarısında yapılan bakım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yalçın, her yıl çıtayı biraz daha yukarı koyduklarını söyledi. Bu yılın ilk yarısında yüzde 113'lük artışla 15.750 km elektrik dağıtım hattının bakımını tamamladıklarını belirtti. Yalçın ayrıca toplam 3.236 adet alçak gerilim dağıtım trafosu, 12.076 adet saha dağıtım kutusu ve 28.180 adet aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.




OESAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, beş ilde yapılan çalışmalar sonucunda plansız elektrik kesintilerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azaldığını söyledi. Yalçın, dronları kullanarak enerji nakil hatlarındaki arızaların hızlı tespit edildiğini ve zorlu saha koşullarındaki önleyici bakım hizmetlerinin yapıldığını belirtti. Hedeflerinin yılın ikinci yarısında da çalışmalara devam ederek bu oranı yüzde 25'e çıkarmak olduğunu dile getirdi.




OESAŞ, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra çevre, toplum ve kültürel mirasa katkı sunmayı amaçlıyor. Yılın ilk yarısında Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirilen çalışmalarla bölgenin tarihi ve kültürel mirasını korumaya katkı sağladıklarını söyleyen Yalçın, AB destekli projelerde de sayaç ve elektrik arızalarının önceden tespit edilmesi gibi sistemler üzerinde çalıştıklarını belirtti. OESAŞ ayrıca kuşları elektrik akımından korumak için izolatör ve flexiglass'lar kullanarak kuş kaynaklı arızaları azalttıklarını ve tüketicilere daha sürdürülebilir bir enerji arzı sağladıklarını ifade etti.




#OESAŞ #elektrikdağıtım #bakımçalışmaları #enerjiarzı #dron #sürdürülebilirenerji #hayatındokun #çevrekoruması