Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bulunan ve üzerinde 'Dikkat! Yıkılma tehlikesi olduğundan binaya girmek tehlikeli ve yasaktır' yazılı iki katlı bir bina, yıllardır bu şekilde kaldığı için çevre sakinlerini endişelendiriyor. Vatandaşlar, metruk yapının ne kadar daha ayakta kalacağını merak ediyor ve tehlike arz eden binanın yetkililer tarafından yıkılması gerektiğini söylüyor.

Bu metruk yapı, Gazi Yakup Satar Caddesi ile Gaffar Okkan Caddesi'nin kesiştiği noktaya yakın bir boş alanda bulunuyor. Yıllardır yıkılma tehlikesine rağmen bina hala ayakta duruyor. Çevrede tamamen yapılaşma olduğu ve yeni binaların bulunduğu boş arsalarda bulunan bina, çirkin bir görüntü sergiliyor. Kapı ve pencereleri beton ve tuğla ile kapatılmış olan bina, çevresindeki ot ve ağaçlar tarafından sarmalanmış durumda. İki katlı yapıya ait boş alan ise çevre sakinleri tarafından araç park alanı olarak kullanılıyor. Metruk binanın tehlikeli olduğu açıkça görülüyor ve halk, binanın yıkılarak muhtemel risklerin ortadan kaldırılmasını istiyor.

Çevrede yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, binanın komşu arsasıyla farklı kişilere ait olduğunu belirtti. Binanın yıllardır aynı halde olduğunu söyleyen vatandaş, "Bu bina belki 10 yıldan daha uzun süredir aynı durumda. Kapı ve pencereleri kapatıldı ki içine kimse girmesin. Etrafını ot ve ağaçlar sardı. Hatta çatısında bir ağaç bile var. Üzerinde 'Dikkat! Yıkılma tehlikesi olduğundan binaya girmek tehlikeli ve yasaktır' yazan bir tabela bile var. Şehir merkezinde böyle tehlikeli bir binanın yıllardır bu halde durması şaşırtıcı. Görüntü kirliliği yaratmanın yanı sıra, yakındaki insanlar, geçenler ve etrafındaki boş alana araçlarını bırakanlar için tehlike oluşturuyor. İçişleri Bakanlığının benzer binaların yıkılması için talimatları olduğunu biliyorum. Eskişehir'de bu tür birçok bina yıkıldı, ancak bu gibi metruk binalar hala var. Bu binanın kendiliğinden yıkılmasını mı bekliyoruz, çevreye zarar vermesini mi?" dedi. Yöneticilerin yetkilerini kullanarak bu tür binaları yıkmaları gerektiğini belirtti.

#Eskişehir #tehlike #metruk