Maaş Zammı Yeterli Değil: Emekliler Mağdur Ediliyor

Gözden kaçırmayın

AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret EttiAK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Nuribey Belediye Başkanı Halil Kaya'yı Ziyaret Etti



İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet EGE ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette emeklilerin sorunları ve talepleri konuşuldu. Başkan Mısırlıoğlu, emeklilerin haklarını savunacaklarını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet EGE, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zamın yetersiz olduğunu ve emeklilerin mağdur edildiğini belirtti. EGE, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle birlikte en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasına karşın, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasının adaletsizlik olduğunu ifade etti. EGE, TÜİK'in açıkladığı enflasyonun gerçeği yansıtmadığını ve çarşıdaki enflasyonun yüzde 50'yi aştığını söyledi. EGE, emeklilerin yüzde 80'inin asgari ücretin altında aylık aldığını ve emeklilikte katsayı ve gösterge sistemine geçilmesini istediklerini dile getirdi. EGE, emeklilerin taleplerini her platformda duyurmak için İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret ettiklerini kaydetti.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu da Emekliler Derneği Başkanı Ahmet EGE ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mısırlıoğlu, iktidarın memur ve emekli zamlarını açıkladığını ancak bunların beklentileri karşılamadığını belirtti. Mısırlıoğlu, iktidarın memura verdiği zammın düşük olmasının yanında, emekliyi de görmezden geldiğini söyledi. Mısırlıoğlu, enflasyonun gerçeği yansıtmayan rakamlarla maaş ve ücretlere yansıtılmasının adaletsizlik olduğunu ifade etti. Mısırlıoğlu, emekli maaşlarının tabanının asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini vurguladı.