Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki çiftçiler, 50 bin dönüm araziye ekimi yapılan karpuzun hasadı için gün sayıyor. Bilecik il genelinde yıllık 70 bin ton gibi ciddi bir karpuz üretimi gerçekleştirilmekte olup, bu üretimin yaklaşık 32 bin 500 tonluk bölümü Osmaneli ilçesinde yapılmaktadır. Hasat için geri sayım başlarken, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tüm üreticilere istedikleri fiyatla alıcı bulmalarını dilemekte.

Osmaneli Karpuzu, Osmaneli ilçesinde tarımda en çok tercih edilen ürün olarak bilinmektedir. Rivayetlere göre, karpuz M.Ö. 1550 yıllarında Mısır Nil vadisinden getirilerek Osmaneli topraklarıyla buluşmuştur. Bölgede yüzyıllardır ününü koruyan Osmaneli Karpuzu, bereketli topraklarımızda yetişen ve enfes bir lezzete sahip olan en önemli ürünlerden biridir. Osmaneli, Sakarya Nehri'nin içinden geçen Türkiye'nin 3. büyük nehridir. Aynı zamanda Karasu, Göynüksuyu ve Göksu nehirleriyle birleştiği verimli topraklarıyla ünlü olan Bilecik ilinin "Antalya'sı" olarak adlandırılan bir tarım kentidir. Aynı zamanda turizm ve sanayi alanlarında da önemli bir merkezdir.

Bu yıl iklim koşullarından dolayı karpuz hasadı biraz gecikse de önümüzdeki günlerde başlayacak. Osmaneli Belediyesi Toptancı Hali, karpuz hasadı için hazır hale getirilmiştir. Üreticiler ve alıcılar, burada buluşacak ve onların huzuru ve rahatlığı için gerekli önlemler alınmıştır. Başkan Şahin, güzel bir sezon ve çiftçiler ile alıcılar için bol kazançlar dileyerek sözlerini noktaladı.