Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) iş birliğiyle Kütahya Belediyesi fuaye alanında düzenlenen "Sanatçı Gözüyle Aizanoi" temalı resim sergisi, Kütahya Valisi Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ın katıldığı törenle açıldı. Vali Ali Çelik, antik kentin Kütahya'nın ve ülkenin bir değeri, insanlığın ortak mirası olduğunu vurgulayarak "Biz Aizanoi'yi hem kendimize hem de başkalarına tanıtmak için yola çıktık" dedi. Vali Çelik, Aizanoi Antik Kenti'nin Kütahya'nın, hatta dünyanın bir markası olduğunu ve bu markanın sanatçılar sayesinde büyüyeceğine inandığını ifade etti. Sergi, bir hafta boyunca Kütahya Belediyesi fuaye alanında sergilenecek ve daha sonra 6 büyükşehir ile Efes, Side, Kuşadası, Manavgat ve Kapadokya gibi ören yerlerinde sergilenecek.



Vali Çelik, Kütahya'nın çok değerli bir il olduğunun altını çizerek "Kütahya'da olmak ve bu şehir için çalışmak bize büyük bir mutluluk veriyor. Aizanoi Antik Kenti'nin tanıtımı için iş birliği vurgusu yapan Vali Çelik, "Antik kentin tasarımı, restorasyonu ve organizasyonu, insanların farkındalığını artıracak bir atmosferin oluşturulması ve tanıtımı hepimizin sorumluluğu" dedi. Aizanoi Antik Kenti ve Kütahya'nın bilinirliğini artırmak için bir yol başladığını da vurgulayan Vali Çelik, "Ünlü isimleri ağırlamaya başladık ve bu isimler Aizanoi'yi sosyal medya platformları aracılığıyla milyonlarca kişiye duyuruyor. Bu, Kütahya için bir başlangıçtır. Sanatçılarımızın desteğiyle Kütahya markası ve Aizanoi markası büyüyecek ve ivme kazanacaktır" ifadelerini kullandı.



Vali Çelik, Kütahya'nın iç ve dış turizmi destekleyecek bir alan haline dönüşme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Kütahya'nın sahip olduğu milli ve kültürel değerlerin birleştirilmesiyle şehrin hak ettiği değeri alabileceğine inanan Vali Çelik, Kütahya'nın bu potansiyeliyle önemli bir turistik merkez haline gelebileceğini söyledi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise Aizanoi Antik Kenti'nin tanıtımı için çaba gösterdiklerini ve şehrin değerinin herkes tarafından anlaşılmasını istediklerini belirtti. Aizanoi'nin bu bölgeye ve ülkeye değer katan önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Başkan Işık, sergiye katkıda bulunanlara teşekkür etti. KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız da serginin bir yıllık hazırlık sonucunda gerçekleştiğini ve sergilenen eserlerin 48 sanatçıya ait olduğunu açıkladı. Serginin Kütahya Belediyesi fuaye alanında bir hafta boyunca sergileneceğini ve daha sonra 6 büyükşehir ile Efes, Side, Kuşadası, Manavgat ve Kapadokya gibi ören yerlerinde sergileneceğini belirtti.