Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında alınacak tedbirler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, 30 Eylül 2023 tarihine kadar belirlenen bölgeler dışında ormanlara girişler yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, yaz mevsimiyle birlikte bölgedeki hava sıcaklıklarının arttığı ve ormanlık alanlarda insan ve araç hareketliliğinin yoğunlaştığı belirtildi. Ayrıca, bilinçsiz davranışlar neticesinde orman yangınlarının yaşanabileceği tehlikesi üzerinde duruldu. Bu nedenle, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. maddesi gereğince, 12 Temmuz 2023 - 30 Eylül 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Ancak, Afyonkarahisar İli sınırları içinde bulunan orman parkları, tabiat parkları, parklar ve ekoturizm alanları piknik yapma, spor yapma, yürüyüş vb. aktiviteler için açık olacak. Bu bölgeler dışındaki ormanlık alanlarda ise mangal yakmak, tüp kullanmak, nargile veya semaver gibi ateş yakmayı gerektiren faaliyetler yasaklanacak.

Ayrıca, açıklamada piknik yapılabilen yerler de belirtildi. Bu yerler şunlardır: Afyonkarahisar Kent Ormanı, Afyonkarahisar Millet Ormanı, Saraydüzü Orman Parkı, Koşuparkuru Orman Parkı, Dişli Konaklamasız Orman Parkı, Köroğlu Orman Parkı, Emirdağ Orman Parkı, Hocalar Kent Ormanı, Devlethan Orman Parkı, İhsaniye Orman Parkı, Hamamçalı Orman Parkı, Emre Gölü Orman Parkı, Kızılören Orman Parkı, Sandıklı Orman Parkı, Örenler (Akharım) Orman Parkı, Şehit Şüheda Orman Parkı, Şehit Kadir Aydın Orman Parkı, Tazlar Orman Parkı, Serban Orman Parkı, Mollatepe Orman Parkı, 25 Ağustos Zafer Kent Ormanı, Tatarlı Orman Parkı, Haydarlı Orman Parkı, Erkmen Tabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Yedikapı Tabiat Parkı, Frig Vadisi Tabiat Parkı, Pınarlı Tabiat Parkı, Akdağ Tabiat Parkı, Başkomutan Tarihi Milli Parkı (Tınaztepe, Ahmetpaşa, Kuruçay), Suktandağı Tabiat Parkı.

#AfyonkarahisarValiliği #orman #yangın #tedbir #yükümlülük #yasağ #piknik #spor #Turizm