Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Tavşanlı, Kütahya ilinde bulunan Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda bir lavanta bahçesi oluşturuldu. Bahçede, yaklaşık olarak 3 bin bitki, 4 dekarlık bir arazide yetiştiriliyor. Açılış törenine Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir ve diğer protokol üyeleri katıldı. Lavantanın ekonomik değerine dikkat çeken DPÜ Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, bu bahçenin Tavşanlı için bir model olduğunu ve üreticilere her aşamada destek vermeye hazır olduklarını belirtti. DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ise, Tavşanlı kampüsünde gerçekleşen projeleri takdir ettiğini ifade ederek, tıbbi aromatik bitkiler ve geri dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi. Uysal, bölgelerine tıbbi aromatik bitkilerle dolu bir lavanta koku, ada çayı ve kekik ile dolu ovalar hayal ettiklerini ifade etti.




AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir ise, lavantanın kozmetik sektöründe çok değerli bir ürün olduğunu vurgulayarak, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü İsmet Çelik'i tebrik etti. Demir, lavantanın endüstriyel ve ekonomik faydalarını, psikolojik rahatlatıcı etkisini ve ileride Kütahya gibi bir şehirde ada çayı ve kekiğin üretilip satılabileceğini anlatma fırsatları olduğunu belirtti. Ayrıca Demir, Simav'da kestane kolonyası ve kozmetik ürünlerinin belediye tarafından üretildiğini söyleyerek, yerel üretimlere destek olmanın önemini vurguladı. Tavşanlı'daki lavanta bahçesinin tüm Kütahya'ya örnek olmasını umut ettiğini dile getirdi.