Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Kokoreç, vatandaşların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasına rağmen, Kurban Bayramı tatilinin etkileri hala sürüyor. Kokoreççiler, piyasada yeterli miktarda ürün bulunmamasından şikayetçi. Bayramda kesilen kurbanların sakatatları henüz kokoreççilere ulaşmadığı için yeterli satış yapılamadığından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Kokoreçin yapımında kullanılan küçükbaş veya büyükbaş hayvanların ince bağırsağına sarılıyor ve bu nedenle kokoreççiler, henüz ürün gelmediği için işlerin açılmasını bekliyor.

Eskişehir'de kokoreççilik yapan Hüseyin Ejderha, 6 yıldır bu işi yaptığını belirterek, Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların sakatatlarının henüz kendilerine ulaşmadığını ifade etti. Ejderha, "Şu anda piyasada kokoreç yok. Vatandaşlar bayramda kurbanlarını kesti, ancak yeterli malzeme bize henüz gelmedi. İşlerimiz beklediğimiz gibi gitmiyor. Vatandaşlar tatil için şehri terk ettiler ve hala tatilin etkisini yaşıyoruz. Bir hafta içinde kokoreç stoklarımızın artacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu. Yukarıdaki metin, piyasada yeterli kokoreç olmaması sebebiyle kokoreççilerin sıkıntı yaşadığına dair bir haber metnidir.