Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bazı vatandaşlar otomatik sensörlü ve güneş panelli akıllı fenerlere talep göstermeye başladı. Bu akıllı fenerler, güneş panelleri ile güneş enerjisini kullanarak kendi kendine şarj olabiliyor ve otomatik sensörleri sayesinde hareket olmadığı zaman otomatik olarak sönüyor. Bu özellikleri ile yüksek enerji tasarrufunu hedefleyen bu fenerler, özellikle elektrik kesintisi sık yaşanan bölgelerde tercih ediliyor. Bu nedenle akıllı fenerlerin satışları neredeyse %70 oranında artış gösterdi. Fiyatları ise 185 ila 650 lira arasında değişiyor.

Eskişehir'de bir esnaf olan Ahmet Torun, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş panelli akıllı fenerlere olan talebin arttığını belirtti. Bu fenerlerde yer alan güneş panelleri ve otomatik sensörler sayesinde pil ömrünün oldukça uzun olduğunu söyleyen Torun, bu fenerlerin genellikle elektriğin olmadığı köy ve ambar gibi yerlerde tercih edildiğini ifade etti. Güneş olduğu sürece bu fenerler şarj olabiliyor ve otomatik sensörleri hareketleri algılayarak belirli bir süre yanıyor. Sonrasında ise 20 saniye geçtikten sonra tekrar sönüyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş panelli fenerlere olan ilginin arttığını belirten Torun, fiyatların 185 liradan başlayarak 650 liraya kadar çıktığını söyledi. Şu anda ise 4-5 farklı model bulunuyor. Güneş paneli ve otomatik sensör olmaması durumunda ise pil ömrü sadece 2 saatle sınırlı kalıyor. Taleplerin neredeyse %70 oranında arttığını ifade eden Torun, kış mevsiminde satışların bu kadar yoğun olmadığını belirtti.