Gözden kaçırmayın

Sinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyorSinanpaşa İlçe Başkanı Ender Oğuz Ameliyata Alındı, Sevenleri Şifa Dileklerini İletiyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişim önceliğinin, parti tüzüğünde yer alan anti-demokratik maddelerin değişmesi olduğunu söyledi. Başkan Ataç, bu maddelerin değişmediği sürece genel başkanın değişiminin anlamsız olacağını belirtti. Ataç, parti içi mücadeleden ziyade görevinin sonuna kadar halka hizmet etmeyi sürdürmek olduğunu da ekledi.

Başkan Ataç, son günlerde yaşanan "Değişim" tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Seçmenlerin teveccühünü alan belediye başkanlarının görevinin halka hizmet olduğunu vurgulayan Ataç, bu nedenle parti içi mücadelede taraf olmak yerine görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Ataç, parti içinde yaşanan değişim taleplerinin önceliğinin genel başkanlık olmadığını, parti tüzüğünde yer alan anti-demokratik maddelerin değişmesi olduğunu ifade etti. Maddelerin değişmediği sürece genel başkanın değişiminin anlam ifade etmeyeceğini belirten Ataç, bu nedenle bir tüzük kurultayı düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Genel başkanlık tartışmasının ise kurultay öncesi yapılması gerektiğini vurguladı.

Ataç, mahalli seçimler öncesi genel başkanlık için isim tartışmalarının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Belediye başkanlarının görevinin parti içi mücadele değil, halka hizmet olduğunu hatırlatan Ataç, Eskişehir'in geleceğiyle ilgili niyet okumalar yapmanın kimseye düşmediğini ifade etti. Herkesin kendi bölgelerinde gerekli özeleştiriyi yapabileceğini sözlerine ekledi.

Ataç, CHP'nin değişim kadar gelişime de ihtiyaç duyduğunu belirtti. Partinin köklü bir mirasa sahip olduğunu ve baskıcı yönetim anlayışından kurtulması gerektiğini ifade etti. Ülkenin aydınlık geleceği için yenilenme hareketini başlatması gerektiğini belirten Ataç, yerel seçimlerde partisinin vereceği her göreve hazır olduğunu söyledi. Eskişehir halkına olan minnettarlığını da dile getirdi.