Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Bilecik'teki üreticiler, bu yılın fiyatlarından memnun kaldıkları 'Napolyon' cinsi kiraz hasadına başladı. Gölpazarı ilçesinde bulunan ve göç yolları üzerinde yer alan Bilecik'in üreticileri, yurtdışına ihracat yapacakları kirazları topluyor. Kirazlar, yurt içinde ve yurt dışında büyük beğeni topluyor. Bu sezon 10 bin dönüm alanda bin 200 ton rekolte bekleniyor.

"Napolyon" cinsi kirazlar kalp şeklinde ve parlak kırmızı renkleriyle göze çarpıyor. Ayrıca, kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip olan kirazlar aromasıyla da öne çıkıyor. Hasat çalışmaları sabahın erken saatlerinde başlıyor ve akşama kadar devam ediyor. Toplanan kirazlar daha sonra pazarlarda satışa sunuluyor.

Kirazların toptan satış fiyatları 30 ila 45 lira arasında değişiyor. Ayrıca, üreticiler tarafından Gölpazarı Kiraz Hali'ne getirilen kirazlar Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ve yurtdışına da ihraç ediliyor. Başta İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa olmak üzere birçok şehirde kirazların lezzetiyle tanışma fırsatı bulunuyor.