Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yerel üzüm çeşitlerinin korunması için önlemler alıyor. 1970'li yıllarda Gediz'de üretilen ve yetiştirilen üzüm çeşitlerinin yok olmaması için yapılan çalışmalar sonucunda 15 farklı üzüm fidanı dikildi. Gediz Belediye Başkanlığı, Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Gediz Tarım İlçe Müdürlüğü bir araya gelerek Gediz Meslek Yüksekokulu bahçesine 350 adet üzüm fidanı dikti.


Bu proje ile yöreye ait üzüm çeşitlerinin tekrar hayata dönmesini hedeflediklerini belirten Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, "Yöremizdeki talep ve ilgiye cevap vermek, üretim miktarını artırmak ve üreticilere ekonomik kazanç sağlamak için yeni çeşitlerin tanıtımını amaçlıyoruz" dedi.


Akçadurak, "Kampüs içinde 4 dönümlük bir alana dikimi yapılan Çilli, Beyaz Razakı, Dimrit, Beylerce, Nedirbol, Beyaz Fesleğen, Büzgülü, Beyaz Çavuş, Köy Yeri, Paşalar, Spil Karası, Ece, Efem, Beyra ve Manisa Pembesi gibi yerel çeşitlerle bir bağ oluşturarak bu çeşitleri koruma altına alacağız" şeklinde konuştu.

#Kütahya #Gediz #üzüm #tarım #koruma #çeşitlilik