Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen bir konferansta darbe girişiminin hukuki boyutlarını anlattı. Konferansa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kübra Teymur, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında 15 Temmuz 2016'nın karanlık bir tarih olduğunu ancak aynı zamanda umut veren bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Okumuş, FETÖ/PDY terör örgütünün yenilgiye uğratılmasının milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde gerçekleştiğini belirterek, bu mücadelenin milletin desteğiyle devam edeceğini vurguladı.

Okumuş'a göre 15 Temmuz, ülkenin birliğini daha da pekiştiren bir olay oldu. Kurumların faaliyetleri sayesinde bu olayı daha doğru bir şekilde değerlendirdiğimizi söyleyen Okumuş, konferansın da bu anlamda katkı sağladığını ifade etti.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kübra Teymur ise konuşmasında 15 Temmuz'un devlet ve milletin aydınlık geleceğine yöneltilmiş en alçak darbe girişimi olduğunu söyledi. Teymur, darbe girişimini bertaraf eden kahraman milletin yanında olmanın gururunu yaşadığını belirtti ve adaletin her zaman sağlanacağına inandığını dile getirdi.

Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner ise konferansta darbe girişiminin detaylarını paylaştı. Aydıner'e göre darbe girişimi uluslararası nitelikte bir operasyondu ve çeşitli yasadışı örgütlerin bu operasyona dahil olduğu örneklerle desteklendi. Aydıner, devletin benzer sızma girişimlerini önlemek için önlemler alması gerektiğini ve tüm kamu kurumlarının toplumu bu konuda bilinçlendirmek için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Konferansın sonunda Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner'e plaket ve çiçek takdim edildi.