Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Garnizon Millet Bahçesi Çalışmaları İncelendiAfyonkarahisar'da Garnizon Millet Bahçesi Çalışmaları İncelendi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından başlatılan "Orman Okulu Projesi", Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Koca'nın yönetiminde Bilecik'in Osmaneli ilçesinde gerçekleşti. Proje kapsamında, projeye katılan öğretmenlere araziyi tanıma ve hayatta kalma teknikleri eğitimi verildi. Ülkenin çeşitli illerinden 20 kişilik bir katılımcı grubuna araziyi tanıma ve hayatta kalma için gereken eğitimler verildi. Gruplar halinde kamp dönemini geçiren katılımcılar, lider seçimi yaparak kendi kahvaltılarını hazırlayıp tüketen bir şekilde eğitim aldılar.

Kamp alanında gerçekleştirilen eğitimlere katılan öğretmenlerden Betül Eker, kendilerinin daha açık bir şekilde yeniliklere açık olduklarını belirtti ve konforlu alanların dışına çıkarak kendilerini geliştirmek için bu kampta bulunduklarını söyledi. Ankara'dan katılan Fatmanur Sivrikaya ise doğa ile iç içe olmanın ve çocuklara daha faydalı bilgiler öğretebilmenin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Sivrikaya, katılımcıların farklı şehirlerden geldiğini ve karma bir grup olduklarını dile getirdi.

Kahvaltı sonrasında gruplar arazide nasıl yürünmesi gerektiğini, nelerin yenilip içilebileceğini, nelerin zehirli olduğunu, ormanda nasıl ateş yakılacağını ve hayatta nasıl kalınacağını öğrenmek için eğitmenler eşliğinde arazide çalışmalara başladılar. Ormandaki eğitimlerin ardından ise teorik eğitimler toplantı salonunda verildi.

Proje Yöneticisi Dr. Ahmet Koca, eğitim sonunda projenin 1 haftalık bir sürece sahip olduğunu ve ilk iki günün kamp etkinlikleri şeklinde gerçekleştirildiğini, diğer 5 günün ise teorik eğitimlerle devam edeceğini açıkladı. Proje kapsamında 6 farklı üniversiteden 8 eğitmen, 4 teknik personel ve 20 katılımcının yer aldığını belirten Koca, TÜBİTAK'ın desteklediği bir proje olduğunu belirtti ve projede yer alan herkese teşekkür etti.