Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Kütahya Festivali'nde Emet Belediyesi tarafından kiralanan stantlarda yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışı gerçekleştirildi. Festival alanında, Emet ekmeği, Emet pidesi, Emet Kebabı, Emet tarhanası, yerli üretim bal, helva ürünleri, Emet Doğanlar köyü patatesi, Tavacı domatesi ve Dereli dutu gibi yöreye özgü ürünler sergilendi.


Festival alanında gerçekleşen Ece Mumay konseri öncesinde Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, gençlere seslendi. Doğan, Gazi Emet halkının tüm Kütahya'ya selam ve sevgilerini getirdiğini belirterek, "Gazi Emet Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivali'nin (EMFEST) finalini yaparak bugün de Kütahya'mızda Gazi Emet stantlarını açtık. Gazi Emet ilçesi, bor ve termal başkentidir. Bor madeni ile ülkemize ve Kütahya'ya en çok ihracat kazandıran ilçemizdir. Yosunlu havuzu ve termal zenginlikleri ile ünlü olan Emet, dünyada sadece iki yerde, Türkiye'de ise sadece Emet'te bulunan bir özelliğe sahiptir. Tüm ilçeleriyle birlikte Kütahya bir bütündür. Seneye EMFEST 6-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve Gazi Emet gençlerimizi bu etkinliklere bekliyoruz. Tüm organizasyonlarımızda gençlerimize danışıyor ve birlikte hareket ediyoruz. Stantlarımızı gezip Emet'in yöresel lezzetlerini yakından tanıyabilirsiniz" dedi.


Konser sonunda Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, sanatçı Ece Mumay'a Emet Belediyesi tarafından üretilen keçi peyniri ve dokuma heybe hediye etti. Ayrıca festival alanında bulunan tüm esnaf ve vatandaşlara Cevizdere anıtıyla tasarlanmış flama dağıtıldı.