Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Bilecik'te konut satışlarında önemli bir düşüş yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 Haziran ayında Bilecik'te konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %54,7 oranında azaldı. Bu durum, bölgedeki konut piyasasının zor bir dönemden geçtiğini gösteriyor. 2023 Haziran ayında, Bilecik genelinde 172 konut satışı gerçekleşti. Bunlardan 59'u ilk defa satılan konutlar, 113'ü ise ikinci el konutlardı. İpotekli satışlar ise bir önceki yılın aynı ayına göre %64,9 oranında azalarak 54 adet oldu. Diğer satışlar ise %47,8 oranında azalarak 118 adet olarak gerçekleşti. İpotekli satışların 22'si ilk satış, 32'si ise ikinci el satış olarak gerçekleşti. Bu veriler, Bilecik'in konut sektöründe zorlu bir süreçten geçtiğini göstermektedir.


Türkiye genelinde de konut satışlarında bir düşüş yaşandı. TÜİK verilerine göre, 2023 Haziran ayında Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %44,4 oranında azalarak 83 bin 636 oldu. Bu da Türkiye genelindeki konut piyasasının zor bir süreçten geçtiğini ortaya koymaktadır.


#Bilecik #konutsatışı #TÜİK #gayrimenkul #ekonomi #haber