Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Kurtuluş İlkokulu'nda yaz Kur'an Kursuna devam eden kız öğrencilere, Gediz Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Feyzullah Satılmış tarafından "Din istismarı ile mücadelede sahih dini bilginin önemi" konulu bir seminer verildi. Seminerde öğrencilere din istismarının tehlikeleri ve sonuçları hakkında bilgi verildi.

Vaiz Satılmış, din istismarının, dinin kullanılarak insanların aldatılması ve maddi veya manevi çıkar elde edilmesi anlamına geldiğini vurguladı. Tarih boyunca birçok kişi ve grup, dinin etkisinden faydalanarak kendi çıkarlarını elde etmeye çalışmıştır. Bu kişi ve gruplar, bazen ayet ve hadisleri çarpıtarak, bazen de kendi amaçlarına uygun şekilde yanlış yorumlayarak topluma anlatmışlardır.

Vaiz Satılmış, konuşmasında şunları dile getirdi: "Dini, milli ve ailevi bağları koparan, birlik ve beraberliğimize zarar veren, grup çıkarlarını ön planda tutan her türlü yapı ve kişilere karşı dikkatli olmalıyız." Seminer, kız öğrencilere din istismarına karşı bilinçlenmeleri ve doğru dini bilgiye sahip olmaları konusunda önemli bir farkındalık sağlamıştır.

#Kütahya #Gediz #yazKur'anKursu #dinistismarı #eğitim