Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

15 Temmuz hain darbe girişimi, Aziz milletimizin hürriyet ve bağımsızlığına kast etmiş ve "ezelden beridir hür yaşamış" bir milletin azim ve kararlılığıyla akamete uğratılmıştır. Bu tarihi olay, ülkemizin karanlık bir geleceğe sürüklenme ve vesayet ve ihanet odaklarının milletin geleceğini çalma girişimi olarak tarihe geçmiştir.

Aynı gece, yüz yıllardır inandığı değerler ve inançlar doğrultusunda bağımsız yaşamış Aziz milletimiz, "bu hayasızca akına" karşı "göğsünü siper ederek" direnmiş ve dünyaya gücünü bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna mücadele eden bir milletin, tanklar ve namlular karşısında omuz omuza vererek vatanını koruduğu anlamına gelmektedir.

Bu ülke, her zaman kendi kahramanlarını kendi varlığının bedeli olarak görmüş ve Ömer Halisdemirler gibi kahramanları yetiştirecek güç ve ferasete sahiptir. Her ne zaman ve kim bu vatanın bağımsızlığına darbe indirmeye kalksa, karşısında cesareti değişmeyen kahramanları bulacaktır.

15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizi sokaklara ve meydanlara çağırmasıyla birlikte, vatandaşlarımız tanklara ve mermilere karşı dik durmuş ve hainlere geçit vermemiştir. Yüzyıl önceki Milli Mücadele'de sergilenen ruh, 15 Temmuz gecesi yeniden alevlenerek adeta bir kahramanlık şölenine dönüşmüştür.

15 Temmuz, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının unutmayacağı ve torunlarına unutturmayacağı bir gün olarak tarihe geçmiştir. Bu vesileyle, vatanı müdafaa ederken canını ortaya koyan 252 şehidimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Ayrıca bu mücadelede yaralanan tüm gazilere acil şifalar temenni ediyorum.

Vatan, millet ve hürriyet aşkıyla taçlanan milli birlik ve beraberliğimizin her zaman devam etmesini diliyorum. Tarihimizdeki birçok destansı mücadelede minnet borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; onların emanetleri olan şehit ailelerimize, gazilerimize ve tüm milletimize sağlık, esenlik ve huzur dolu günler diliyorum.
#15Temmuz #DemokrasiVeMilliBirlikGünü #ŞehitlerimizeSaygı #GazilerimizeMinnettarız