Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki mücadele sayesinde bertaraf edildi. Bu olay, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en önemli göstergesidir.

15 Temmuz, tank ve top gibi güçlü unsurların milletin iradesi karşısında yenildiğinin kanıtıdır. Darbe girişiminde bulunanlar, milli iradeyi hiçe sayarak büyük bir hezimete uğradılar. Bu mücadelede, Çanakkale ruhu ve Kuvva-i Milliye şuuru canlandı.

FETÖ/PDY terör örgütünün planladığı hain darbe girişimine karşı milletimiz tek yürek oldu. Milletimiz, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi vatanını sonuna kadar savundu.

Bizim en önemli görevimiz, bu toprakları şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize vatan kıldığı mirasa sahip çıkmaktır.

15 Temmuz'un yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. Şehit ailelerine, gazilere ve tüm milletimize sağlık, esenlik ve huzur dolu günler diliyorum.