Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de ormanlık alanlara girişler 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. Vali Vekili Okan Leblebicier'in imzasıyla yayınlanan yasak kararında, resmi mesire yerleri, orman parkları, Milli parklar ve tabiat parklarına girişler yasaklandı. Ancak arıcılar, çobanlar ve av turizmi organizasyonları gibi belirli gruplar yasağın dışında tutulacak. Doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, sosyal ve sportif etkinlikler ise sadece orman parkları ve izin verilen yerlerde yapılabilecek.

Kararda, hava sıcaklıklarındaki ani artışlar nedeniyle orman yangınlarının meydana gelebileceği öngörüldüğü belirtilerek, Orman Kanunu ve İl İdaresi Kanunu uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara girişlerin yasaklandığı ifade edildi. Yasakların uygulanmasından Orman teşkilatı, kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan yasak kararına göre, piknik yapılmaya açık yerler ise Kocakır Orman Parkı, Eskişehir Şehir Ormanı, Eskişehir Eko Turizm Alanı, Akpınar Orman Parkı, Şelale Orman Parkı, Fidanlık Orman Parkı, İnönü Orman Parkı, Han Orman Parkı, Madensuyu Orman Parkı, Şoförler Çeşmesi Orman Parkı, Kalburcu Orman Parkı, Musaözü Tabiat Parkı ve Yunus Emre Tabiat Parkı olarak belirlendi.