Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vişne üreticileri, tüccarların kendilerine çok düşük bir fiyat sunmalarından dolayı hayal kırıklığına uğradı. Hasat döneminin başlamasıyla beraber vişnenin kilosu 8 TL gibi düşük bir fiyatla alınmaya başlanmıştır.

Vişne üreticisi Sadettin Gün, tüccarların bu sezon vişneye verdikleri fiyatın çok düşük olduğunu belirtti. Geçen yıl vişnenin kilosunu 5 TL gibi düşük bir fiyatla satın alan tüccarlar, bu yıl da benzer bir düşük fiyat politikası benimsemeye devam etmektedirler. Bu düşük fiyatlarla birlikte, üreticilerin sürekli artan maliyetlerini karşılamaları mümkün olmamaktadır. Bugün marketlerde 1 litre vişne suyu 25-30 TL gibi yüksek bir fiyata satılmaktadır. Ancak üreticilerin yetiştirdiği vişne bu kadar değerli görülmemektedir. Düşük fiyatlar yüzünden birçok üretici, sadece kendi ihtiyaçları kadar vişne toplamaktadır. İşçilere vişne toplatmak ise çok maliyetli olmaktadır. Kalan vişneler ise dalında çürümeye terk edilmektedir. Bu durum, ekonomimize zarar vermektedir. Sadettin Gün, vişneye gerçek değerinin verilmesi için Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından vişne alımı yapılmasını önermektedir.


#Kütahya #Hisarcık #vişne #tarım #tüccarlar #hasatdönemi